• kedlubny -- cca kolik osob tolik kedluben
  • voda, olej, sůl
  • mlíko (0.5 - 1 dl) nebo 2 lžíce zakysané smetany
  • kukuřičný škrob (Maizena, Gustin ...)

Oloupané kedlubny nastrouháme na struhadle (na větších otvorech). Do hrnce dáme trošku vody (cca 2 dl) a 2 lžíce oleje, přidáme kedlubny, posolíme a cca 10 minut dusíme, případně během dušení trošku podléváme vodou. Ke konci přidáme trochu vody (nejdříve rozředíme abychom mohli zahustit).

Ve studené vodě nebo v mléce rozmícháme trochu škrobu (1 - 4 vrchovaté lžičky, množství podle použitých kedluben), vlejeme do hrnce, zamícháme, necháme projít varem a je hotovo.

Možno také zahustit zakysanou smetanou, nebo ji pro vylepšení přidat. Podáváme s bramborem a vařenými vejci.